+  FITXATGES  

Peter Lim està disposat a què Juan Mata torne al València CF

Per Alex Chardí · 14 Març, 2015

mata i van gal Primer anem a ficar-se en situació: corria l’estiu de 2011 i Juan Mata, jugador franquicia del club de Mestalla en ixe moment, abandonava el València CF a canvi de poc més de 25 milions d’euros amb destinació a Londres per unir-se al Chelsea. Després de dos temporades on va ser considerat el millor jugador ‘blue’ per a l’afició, va començar a ser habitual a la banqueta del que era el nou tècnic del Chelsea, José Mourinho. D’esta manera, ixe mercat d’hivern (2014) va ser transferit al Manchester United per 45 milions d’euros; un United que iniciava l’etapa post-Ferguson amb un David Moyes que no va aconseguir traure fruits als ‘reds’. Així arribem a la present temporada on, amb el canvi de tècnic, Mata ha tornat a sofrir el que va precipitar la seua eixida dels ‘blues’. A poc a poc, Juan Mata ha anat desapareguent dels 11 que perfila Louis Van Gaal; i ja fa 2 mesos què Juan Mata no és titular amb el Manchester United a la competició lliguera i la seua situació no és la més còmoda. De fet, Van Gal ja hauria comunicat a la directiva del United la seua intenció de no comptar amb Mata, tampoc amb Falcao, per a la pròxima campanya.

Davant una possible eixida el pròxim mercat, el València es postula com una opció per a l’asturià. Segons informa “El Confidencial“, Juan Mata ja coneix de l’interés del VCF a través del seu pare, que també és el seu agent. Si el club blanquinegre certifica la seua classificació per a la Lliga de Campions, Peter Lim estaria disposat a tractar la seua eixida de Manchester i recuperar al mitjapunta perquè torne a brillar en Mestalla. El seu preu podria estar al voltant dels 30 milions d’euros.

Amb sols 26 anys, complirà el 27 anys al mes d’Abril, i quatre temporades a Anglaterra, podria ser el millor moment per tornar a ‘casa’. Possiblement no és el perfil de jugador ‘ideal’ per a la secretaria tècnica, ja que es busquen jugadors purs de banda. Però, Mata seria un dels grans jugadors que vol el magnat de Singapur per al seu ambiciós projecte que vol fer del València un club que aspire a lluitar per tot. A més, s’especula que la idea de recuperar futbolistes importants de la història recent, com és Juan Mata, vindria des de la mateixa directiva valencianista.

Esta temporada amb els ‘reds’ ha participat en 25 partits, anotant 6 gols i donant 3 assistències. Al Chelsea va disputar un total de 135 partits on va marcar 36 gols i va donar 58 assistències. Mentrestant, durant la seua etapa al València va jugar 174 partits on va marcar 74 gols i va donar 52 assistències de gol.

mata_valencia