ACTUALITAT  

Libertad VCF: “Els directius del València CF atempten contra els interessos del club”

Per Joan Marc García · 13 Febrer, 2024

L’associació Libertad VCF ha emès un comunicat en resposta a l’escrit del club en contra de la tramitació del procediment per a que siga aquest tractat com a BIC (Bé d’Interés Cultural). 

Aquest comunicat ve precedit després que la portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, manifestara divendres passat que tant el Valencia CF com el Llevant UE s’han mostrat en contra i a més, han presentat al·legacions a la decisió de l’Ajuntament de sol·licitar la declaració com a Bé d’Interés Cultural (BIC) d’ambdós clubs.

Comunicat de Libertad VCF

“L’associació Libertad VCF, coneixent divendres passat l’escrit presentat pel VCF contra la tramitació del BIC del club, vol deixar clars diversos punts.

Els directius que treballen en el nostre club al dictat i a l’interés del màxim accionista comparen la relació del VCF i de la societat valenciana i la que poden tindre empreses comercials com Inditex i Codorniu. També parlen descaradament sobre que l’únic interés que els mou és el lucratiu.

Sens dubte, esta afirmació, que no até a la realitat del que és el VCF, implica tota una declaració d’intencions dels quals negocien beneficis de les Administracions Públiques per a perseguir només el seu lucre particular, el qual tracten d’amagar darrere del nostre escut.

Esperem que l’Ajuntament del ‘Cap i Casal’ haja considerat els interessos que amaga Peter Lim per a remar en contra de la protecció del club. Estem segurs que la nostra ciutat no pot concedir millores urbanístiques a un màxim accionista que menysprea la protecció de l’Administració per al club que gestiona.

També es produïx, per part del signant de l’escrit, el senyor Javier Solís, una clara confusió d’interessos; perquè, sent director corporatiu del VCF, menysprea una tramitació que protegix el club dels inconvenients que puga significar això per al màxim accionista, el senyor Peter Lim, oblidant primer que ha de servir als interessos del VCF i no als del seu màxim accionista.

Els oblits en l’escrit són molts, ja que en cap cas s’esmenta, més si cap, s’omet intencionalment que el VCF no és una SA convencional i sí, a més de la seua història i repercussió social, mercantilment està protegit per la llei de les SAD.

Sens dubte, una norma, que, com establix el propi RD 1084/1991, de 5 de juliol, de SAD, requerix un reglament; o, si és el cas, una modificació dels aspectes que fan singular a un club pel seu caràcter esportiu enfront del mercantilista i de lucre particular que busca el màxim accionista. Des de la nostra associació intentarem promoure estos canvis.

Demanem a les Administracions que no tremolen en la tramitació de tan necessària protecció com el BIC, votat favorablement per la totalitat dels representants municipals fa ara un any.

Finalment, volem rectificar novament als redactors de l’escrit que tan impúnemente firma el senyor Javier Solís. En ell ataquen a la nostra associació, Llibertat VCF, i al grup cultural valencianista ‘Últimes Vesprades a Mestalla’ per promoure l’expedient de declaració BIC i tindre en els nostres idearis la necessitat imperiosa de l’eixida de Peter Lim de l’accionariat del VCF.

– En primer lloc, confiem que l’Ajuntament del ‘Cap i Casal’, de la manera més breu possible, impugne tan mediocre escrit, perquè en ell s’espera un raonament sobre la conveniència de la declaració i no un sectari atac als quals han iniciat el tràmit que es torna irrellevant,ja que està votat l’inici de l’expedient per la totalitat de representants municipals.

– En segon lloc, deixem clar que atacar-nos per voler l’eixida de Peter Lim de l’accionariat del nostre club és tant com atacar a tota la societat valenciana, partits polítics també. Tots, en repetides ocasions, han manifestat este desig, que emana de la necessitat que el club puga resistir, i de la conclusió que en mans de Peter Lim no el podrà fer durant molt de temps”.