ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’historial dels duels entre Sevilla i València al Pizjuán no convida a l’optimisme

Per Manel Rumbau · 11 Agost, 2023

El València debutarà aquesta nit en LaLiga 2023-24 davant el Sevilla en el Ramón Sánchez-Pizjuán. El cert és que serà un inici difícil davant un equip Champions, la qual cosa suposarà un gran repte per a un equip debilitat i sense reforços com el València de Baraja. Així mateix, l’última vegada que el club valencianista va disputar la primera jornada de lliga davant els sevillans el resultat va ser d’1-1. Per aquell temps, el València començaria l’etapa amb Meriton al capdavant del club.

L’historial dels duels entre Sevilla i València a la capital sevillana

El cert és que el Sevilla FC, al llarg dels partits al Pizjuán, ha guanyat en quasi dos terços de les visites del València (64%), amb 63 triomfs. Així mateix, pel que fa al club de Mestalla, s’han obtingut 18 victòries (18%) i altres tants empats en Nerbion com el de l’any passat (1-1).

A més, cal destacar que el València és el rival al qual més vegades s’ha enfrontat el Sevilla en la seua història, amb 199 enfrontaments oficials els quals d’ells els sevillans van exercir com a locals en 99. Les últimes cinc visites del València al Sánchez-Pizjuán, quatre en Lliga i una en Copa, han acabat amb 3 victòries locals i un empat. En la memòria de molts valencianistes encara es troba aquell penal errat de Gayà en l’últim minut de partit que haguera suposat un triomf agònic en Sevilla.