ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’evolució de Rodrigo en el València

Per Pablo Marquez · 26 Agost, 2020

Rodrigo Moreno va arribar al València l’estiu de l’any 2014. Tot el món que l’havia vist a la selecció i al Benfica pensava que la posició idònia del jugador era per la banda dreta, ja que eixa era la posició en la qual havia jugat més.

Les seues primeres temporades en el València, Rodrigo jugava en la banda dreta i deixava el centre de l’atac a Paco Alcàcer i Álvaro Negredo. El seu rendiment en eixa posició va ser prou bo la primera temporada amb Nuno, però no arribava al nivell que s’esperava d’ell.

Després, altres entrenadors com Gary Neville, Pako Ayestaran o Cesare Prandelli van alternar la posició de Rodrigo entre la banda dreta i com a davanter centre en solitari. Els resultats del València no acompanyaven i el rendiment de Rodrigo continuava sent millorable.

LA IMPORTÀNCIA DELS ENTRENADORS

No obstant això, la situació de Rodrigo va canviar amb l’arribada al València de Marcelino Garcia Toral. El 4-4-2 de Marcelino va descobrir una nova posició per al davanter, segon davanter. En eixa posició s’ha vist al millor Rodrigo.

La primera temporada de Marcelino, amb Zaza com a company, Rodrigo va anotar denou gols en quaranta-quatre partits. La temporada del centenari Rodrigo va marcar tretze gols. L’evolució de Rodrigo ha sigut clau en el rendiment del València, ja que era el jugador ideal per a connectar el mig camp amb la davantera.

Rodrigo ha demostrat la seua capacitat per a rebre el baló en tres quarts del camp i associar-se amb els seus companys. El millor joc del València s’ha vist en les connexions amb Rodrigo a alta velocitat.

JUGADOR DE GRANS CITES

En les últimes temporades Rodrigo Moreno ha demostrat ser un jugador que apareix en els moments importants. Els seus gols decisius han ajudat al València a aconseguir els objectius marcats.

En la temporada del centenari, va ser clau l’aparició de Rodrigo per a guanyar la Copa del Rei. El davanter va marcar tres gols en la famosa remuntada davant el Getafe. Després, va anotar el gol que certificava la classificació davant el Betis. Finalment, Rodrigo Moreno va augmentar el marcador en la final de Sevilla que va guanyar el València davant el Barça.

Esta temporada no ha eixit com l’afició esperava, però Rodrigo Moreno va ser clau per a aconseguir la classificació per als octaus de final. Rodrigo va marcar els gols de la victòria en Stamford Bridge i en el Johan Cruyff Arena.

Fa sis temporades que Rodrigo va fitxar pel València. Ara ha arribat el moment d’acomiadar-se, però se’n va com a capità del València i després d’haver millorat d’una forma molt significativa. Va arribar com un jugador de banda dreta i diu adéu com un mig punta de molt nivell.