+  PRIMER EQUIP  

L’Europa League entra en escena

Per Blanquinegres · 16 Febrer, 2016

El panorama europeu s’obri per al conjunt de Mestalla. Esgotada la via Copa, l’Europa League entra en el dia a dia del valencianisme amb esta primera parada, els setzens de final davant el conjunt austríac, el Rapid de Viena.

En lectura general, esta ronda continental no arriba en el millor moment de joc per als de Gary Neville, però eixa mala ratxa que hi havia instal·lada es va vore tallada dissabte passat amb una victòria capital davant l’Espanyol per 2 gols a 1, amb remuntada inclosa per afegir valor positiu. En altre terme, este València, ja conduit per Gary Neville, va demostrar en Copa del Rei com saber adaptar-se a donar rendiment en eliminatòries a 180 minuts, un pro que tocarà defensar a la segona competició europea des del proper dijous.

Serà qüestió d’abastar els bitllets per a successives rondes per fer que la grada de Mestalla reaccione amb la seua habitual il·lusió i tractar de portar al seu equip a passats records europeus. Un Mestalla que poc a poc es consciencia de que enguany la lluentor s’ha deixar a un costat i que en canvi partit a partit s‘haurà de traure la millor de les cares per no abandonar a l’equip. Demostrat va quedar el passat dissabte durant el partit i les hores prèvies al duel de Lliga.

Amb els objectius via Lliga pràcticament sepultats i la Copa ja extinta, l’Europa League cobra el protagonisme, fins que arribe el moment de l’adéu, per tractar d’esgotar la via més ràpida per abastar, primer, un títol i segon, un bitllet cap a la màxima competició europea que ara per ara s’antulla força complicat, però com diu el nodrit refranyer espanyol ‘mentres hi haja vida hi ha esperança’.