Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’estadística que fa a Mamardashvili el segon millor porter de la història de l’Eurocopa

Per Javi Richart · 01 Juliol, 2024

Tot i quedar eliminat en huitens de final contra Espanya, el de Giorgi Mamardashvili ha sigut sense dubte un dels noms més destacats de l’Eurocopa 2024. El porter del València ha meravellat Europa amb les seues espectaculars parades que li han donat una classificació històrica a Geòrgia.

I, precisament, les seues parades l’han col·locat entre els millors porters de la història del campionat. Segons les dades d’OptaJose, Mamardashvili ha completat 30 parades en aquesta Eurocopa, sent el 2n porter que més ha fet en aquest torneig en tota la història des del 1980. Tan sols el rus Akinfeev el va superar en l’edició de 2008.

En canvi, aquestes dades s’han d’analitzar correctament, ja que Mamardashvili tan sols ha jugat 4 partits en aquesta Eurocopa, arribant a la ronda de huitens de final. En el cas d’Akinfeev, Rússia va arribar fins a les semifinals del torneig, pel qual si el georgià haguera disputat més rondes hauria superat al porter rus amb total seguretat.

El valor del porter valencianista ha augmentat en aquesta Eurocopa després de les seues actuacions. Ara, cal esperar per veure si Peter Lim també puja el preu per vendre a Mamardashvili, qui ja és un dels millors porters de tota Europa.

Imagen