ACTUALITAT  

L’escut del València que torna a coronar el nom de Mestalla, un empastre

Per Marc Santiago · 19 Maig, 2023

Mestalla compleix demà 20 de maig 100 anys, convertint-se en l’estadi més antic de tota la primera divisió espanyola. L’estadi no està en les millors condicions actualment, amb la pintura exterior encrostada i descolorida, els seients bruts i alguns trencats, els murals amb fotos de temporades i esdeveniments històrics plens d’excrements d’aus i altres desperfectes que fan que estiga en un estat deplorable.

Una de les notícies que van fer esclatar a la gent va ser la retirada de l’escut que coronava el nom de Mestalla, el qual portava ahí molts anys i era marca distintiva de l’estadi i la seua estètica. Segons fonts oficials del club, l’escut va ser retirat per a remodelar-lo i restaurar-lo, a banda de substituir la il·luminació del seu interior per altra més moderna i eficient. La gent va catalogar aquest acte com un símbol de la gestió que està fent Meriton del club, negant-li part de la seua essència i fent malbé els distintius del club.

Hui, després d’unes setmanes, el València ha tornat a instaurar un escut coronant l’estadi, això sí de manera provisional mentre l’original es restaure i estiga preparat per a tornar-lo al seu lloc, cosa que es prevé per al juliol o l’agost. Aquest escut s’ha situat en el mateix lloc que l’original, però la seua col·locació ha sigut prou discutida, ja que el resultat no ha sigut l’esperat i ha quedat un tant estrany per la seua inclinació, cosa que alguns aficionats han catalogat d’“un autèntic empastre”.