ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Les víctimes de Meriton Holdings

Per Pablo Marquez · 08 Octubre, 2020

Des que Peter Lim va aconseguir la majoria accionarial en octubre de 2014, la política del club ha canviat de forma molt considerable.

El primer any, l’estructura esportiva del club estava formada per Amadeo Salvo, Robert Fabian Ayala i Rufete. El club estava obtenint resultats esportius, però unes diferències entre Peter Lim i les persones nomenades anteriorment van provocar l’eixida de la cúpula esportiva del club. Peter Lim sempre s’ha caracteritzat per dinamitar la situació quan anava bé.

FUORI

Després d’unes temporades on el club va fitxar entrenadors sense experiència com Gary Neville o Pako Ayestaran, el València va contractar a Cesare Prandelli.

No obstant això, grans diferències amb la propietat, com la no arribada de fitxatges, van provocar la dimissió de l’entrenador italià. Cal recordar que Prandelli no volia a molts jugadors de la seua plantilla. De fet, va realitzar la famosa roda de premsa del “fuori” on va dir que el jugador que no volia esforçar-se hauria d’eixir del club.

EL CAS MARCELINO

Una temporada més tard, el club va contractar a Marcelino. Dos anys amb molt bon resultat esportiu van col·locar al club en una bona situació esportiva. El model Mateu Alemany i Marcelino García Toral funcionava, però Peter Lim no estava d’acord amb la seua política de fitxatges. Lim sempre ha volgut controlar el mercat amb el seu soci, Jorge Mendes.

El màxim accionista del València no entenia fitxatges del club com el de Rubén Sobrino o Jason, ja que ell preferia fitxar a Fekir. Tot açò, sumat a les declaracions en roda de premsa de Marcelino García Toral, van provocar la destitució del tècnic asturià. Com Meriton va tirar a Marcelino, Mateu Alemany va entendre que el seu temps en València també s’havia esgotat. Per això, el director general mallorquí va abandonar el club de la Capital del Túria.

ELS DERIVANTS DE LA DESTITUCIÓ DE MARCELINO

La relació entre Peter Lim i Marcelino Garcia Toral va empitjorar molt. Per això el màxim accionista va decidir destituir del club a totes les persones que tenien bona relació amb Marcelino, com és el cas del seu cos tècnic, els metges o persones amb càrrecs dins del club com Paco Camarasa.

L’eixida de Marcelino també va provocar un efecte en cadena i la plantilla es va posicionar a favor del tècnic asturià, la qual cosa no va agradar gens a Peter Lim.

Els jugadors principals que es van manifestar van ser: Ezequiel Garay, Dani Parejo i Rodrigo Moreno. Una temporada després, els tres jugadors ja han abandonat l’entitat valencianista.

En primer lloc, al defensa argentí li quedava una temporada de contracte i la seua intenció era renovar amb el club. Garay va arribar a un acord amb el València en el mes de desembre, però un mes després, Anil Murthy va canviar totes les condicions contractuals. En el mes de febrer, Garay es va lesionar al genoll i Meriton Holdings va decidir no renovar el contracte al futbolista argentí.

Quan va arribar l’estiu, Peter Lim tenia clar que jugadors havien d’eixir del València. Per este motiu, el club va regalar a Dani Parejo al Vila-real. Meriton Holdings no volia que el capità, el qual havia defensat a Marcelino i “era molt major amb un salari molt elevat”, continuara una temporada més amb el València.

L’altre jugador que havia d’eixir era Rodrigo Moreno. El davanter internacional amb la selecció espanyola tenia millor cartell que el capità. Per això, van aconseguir una bona quantitat de diners per a poder vendre al futbolista.

EL CAS JAVI GRACIA

Enmig de tot este conflicte, Meriton Holdings va contractar a Javi Gracia, perquè fóra l’entrenador del València per a esta temporada. Anil Murthy li va dir a l’entrenador navarrés que hi haurien eixides importants, però que el club aconseguiria fitxar reforços per afrontar la temporada.

Setanta-dos dies després, el València no ha fitxat a cap jugador i Javi Gracia es planteja la dimissió, perquè pensa que ha sigut enganyat per Anil Murthy. A més, l’actual entrenador del València mai ha parlat amb Peter Lim. El màxim accionista del club no vol integrar-se en el dia a dia del club i vol la continuïtat de Javi Gracia sense explicar-li quin és el projecte.

Sis anys després de l’adquisició de la majoria accionarial, Meriton Holdings ha seguit una ideologia on el màxim propietari decideix i cap treballador pot prendre decisions contràries a les que pensa la propietat.