ACTUALITAT  

Vinicius es pronuncia sobre la sentència per insults racistes

Per Mauro Pérez · 10 Juny, 2024

Vinicius Júnior, jugador del Reial Madrid, ha trencat el seu silenci després de la històrica sentència que condemna a tres espectadors per insults racistes proferits durant un partit a Mestalla el 21 de maig de 2023. La sentència, que imposa huit mesos de presó i la prohibició d’accedir a estadis durant dos anys als culpables, ha sigut un punt d’inflexió en la lluita contra el racisme en el futbol espanyol.

Vinicius, no ha tardat a expressar el seu sentir sobre la resolució judicial. “No soc víctima del racisme, soc un atormentador de racistes”, ha declarat, subratllant la seua postura combativa contra la discriminació. 

El jugador també ha aprofitat l’ocasió per a agrair el suport rebut: “Gràcies a la Lliga i al Reial Madrid per ajudar amb esta convicció històrica. Més per vindre…“. Estes  paraules reflecteixen el seu agraïment a les institucions que han treballat perquè es faça justícia i el seu compromís continu en la lluita contra el racisme.

La condemna als tres aficionats de Mestalla és una fita significativa en el futbol espanyol. La titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de València va imposar penes per delictes contra la integritat moral, marcant un precedent legal per a futures accions contra el racisme en els estadis. A més de la pena de presó, els culpables no podran accedir a cap estadi de futbol a Espanya durant dos anys i hauran de cobrir les costes del procediment.

La sentència és un recolzament a la labor de denúncia constant que LaLiga ha realitzat des de la temporada 2015/16. La batalla contra el racisme, la xenofòbia i la intolerància és una prioritat per a la lliga espanyola, que ha enfrontat nombrosos desafiaments a causa de les limitacions legals que li impedeixen imposar sancions directament. No obstant això, LaLiga ha treballat incansablement per a denunciar incidents racistes davant els organismes competents i promoure un entorn esportiu inclusiu.