ACTUALITAT  

Diversos errors arbitrals perjudiquen al València en Montjuïc

Per Mauro Pérez · 30 Abril, 2024

L’arbitratge torna a ser el centre de la controvèrsia en un enfrontament entre el FC Barcelona i el València CF, deixa un amarg sabor de boca entre els aficionats i generant fortes crítiques cap al col·legiat De Burgos Bengoetxea.

En un partit marcat per decisions arbitrals qüestionables, dos accions claus han deslligat la polèmica i la indignació entre els seguidors del València. En primer lloc, la falta d’intervenció del VAR en un possible penal sobre Peter Federico, després d’una falta comesa per Íñigo Martínez en l’àrea.

No obstant això, ha sigut la segona acció la que ha generat major controvèrsia i malestar. Un clar fora de joc posicional de Fermín López, qui va interferir en la jugada amb intenció de tocar el baló, despistant al porter Jaume Doménech i permetent la rematada de Robert Lewandowski per a marcar un gol decisiu. Esta situació, que ha sigut penalitzada en altres ocasions durant la temporada en LaLiga, no va rebre la mateixa atenció per part de l’arbitratge en este partit.

La reacció de l’afició del València CF, tant present en l’estadi com seguint el partit des de casa, ha sigut d’incredulitat i fúria davant el que consideren una injustícia arbitral. La càrrega de crítiques cap a De Burgos Bengoetxea ha sigut intensa, especialment a causa del seu historial de decisions controvertides en perjudici del club de Mestalla.

Este nou episodi d’arbitratge polèmic reaviva el debat sobre la necessitat de millorar la consistència i la transparència en les decisions arbitrals, així com la implementació efectiva del VAR per a evitar errors crucials que puguen influir en el resultat dels partits.