ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Les intencions del València amb la planificació de la pròxima temporada

Per Manel Rumbau · 28 Març, 2024

El València 2024-25 continua en stand-by. I és que, tot i trobar-nos encara en la jornada 29 de la present temporada de lliga, els equips, en la seua gran majoria, comencen a mirar més enllà del mes de maig amb l’objectiu de planificar la següent temporada. Fins i tot, ja amb algunes fitxatges pel mig. 

En el cas dels de Mestalla, este mercat no serà diferent i es tornaran a vendre jugadors per a cobrir el dèficit operatiu que té el club. Malgrat tindre un pressupost per primera vegada en este segle per davall dels 100 milions d’euros i a haver augmentat la xifra de negoci en apartats com el màrqueting, taquilla, venda de camisetes o abonats, continua existint una diferència important entre ingressos i despeses que obliguen el club a haver de recórrer a la venda de jugadors (com ocorre en la immensa majoria dels clubs de la competició).

Eixe forat que s’havia de tapar per a empatar els ingressos i les despeses, en la temporada 23/24, era de 24,9 milions d’euros nets. Una xifra que ja està complida i per això no s’haurà de vendre a cap jugador abans del pròxim 30 de juny. Però a partir de l’1 de juliol s’obri una nova finestra econòmica i tornarà a ser necessari acudir al mercat per a aconseguir finançament extra. A partir d’ací Peter Lim haurà de prendre una decisió: vendre als jugadors durant els mesos de juliol i agost i assegurar-se eixe finançament, o esperar que finalitze la temporada i vendre a uns jugadors que es podran haver revaloritzat encara més, encara que amb les presses d’haver de tancar les operacions abans del pròxim 30 de juny. En les últimes temporades l’opció triada ha sigut la primera, a diferència de la gestió de Mateu Alemany, que preferia vendre als jugadors a final de temporada amb la revalorització corresponent.

La xifra exacta de venda no la coneix absolutament ningú dins del club, però es manegen xifres similars a les de l’actual temporada. Si s’aconsegueix reduir encara més les despeses i aconseguir algun ingrés extra, la xifra que caldrà aconseguir amb venda de jugadors serà inferior als 24,9 de la present temporada, mentre que si els ingressos baixen (la televisió patirà un descens de 3-4 milions d’euros), caldrà vendre un poc més.

Els passos a seguir este estiu: Baraja té clara la seua postura

Mentrestant, els passos a seguir durant este estiu són clars. Tot i la expectació que sol rodejar Singapur, el cert és que la estratègia de l’any passat tornarà a estar en la fulla de ruta. L’objectiu, per tant, no és altre que vendre a certs jugadors marcats en roig pel club per la màxima quantitat possible.

El normal és que les majors ofertes arriben per Mamardashvili, a qui Lim va taxar l’any passat en 25M i, com no van arribar ofertes d’eixe calibre, no va vendre. I mentre eixe és el pla traçat pel club, Rubén Baraja és, com ha deixat ben clar hui en roda de premsa, més que contundent. “Tots sabem que si vols complir els teus objectius necessites un porter que et guanye punts com Giorgi. Pense que Mamardashvili és un dels porters més bons de la lliga, pel seu nivell, per la seua joventut, per la seua trajectòria i sobretot perquè no sabem quin és el seu sostre”, ha finalitzat en este sentit.