Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

Les campiones del món renuncien a jugar amb la Selecció Espanyola i demanen més canvis en la Federació

Per Joan Marc García · 15 Septembre, 2023

39 (21 de les 23 campiones del món -totes menys Athenea del Castillo i Claudia Zornoza-) han sigut les futbolistes que han signat un comunicat en què mostren el seu malestar per la situació que viu la selecció espanyola femenina i per les mesures preses fins ara per part de la RFEF.

Les jugadores han comunicat a la Federació Espanyola de Futbol que no acudiran a la propera convocatòria de la selecció, en entendre que no són suficients els canvis realitzats en aquest organisme, com les dimissions de Jorge Vilda i Luís Rubiales.

Demanen la “reestructuració de l’organigrama del futbol femení, del gabinet de presidència, de l’àrea de comunicació i de la direcció d’integritat”, entre altres coses.

Aquest és el comunicat de les futbolistes

Les jugadores de la Selecció Nacional Absoluta, recents campiones del món, així com les seues companyes, volen manifestar tal com ho van fer el 25 d’agost del 2023, el seu enorme descontent després dels fets esdevinguts en el lliurament de medalles a la Copa Mundial femenina i la posterior assemblea extraordinària de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Els fets que malauradament tot el món ha pogut veure no són una cosa puntual i van més enllà del que és esportiu. Davant aquests actes hem de tenir tolerància zero, per la nostra companya, per nosaltres i per totes les dones.

Després de diverses setmanes després del que ha passat, es vol posar en coneixement públic la realització de diverses reunions amb la RFEF en què s’ha expressat de manera clara i contundent per part de la plantilla els canvis que entenem que són bàsics per poder avançar i arribar una estructura que no toleri ni formi part de fets tan denigrants.

Les jugadores de la selecció espanyola en tot moment hem tingut una actitud oberta al diàleg, buscant transmetre uns motius clars i argumentats que entenem necessaris per poder realitzar la nostra feina al màxim nivell amb el respecte que mereixem.

Els canvis especificats a la RFEF es basen en la tolerància zero davant d’aquelles persones que des d’un càrrec dins de la RFEF han tingut, incitat, amagat o aplaudit actituds van contra la dignitat de les dones. Creiem fermament que es requereixen canvis contundents als llocs de lideratge de la RFEF i en concret, a l’àrea del futbol femení. Totes aquestes persones entenem que han d’estar lluny del sistema que ens hauria de protegir i que per desgràcia s’allunya molt d’una societat avançada.

Pel que hem exposat anteriorment, desglossem de manera detallada els canvis sol·licitats perquè aquest tipus d’actituds no tornin a succeir, i per tal de tenir una transparència absoluta:

-Reestructuració de l’organigrama de futbol femení

-Reestructuració del gabinet de la presidència i Secretaria general

-Dimissió del president de la RFEF

-Reestructuració de l’àrea de comunicació i màrqueting

-Reestructuració de la direcció d’integritat

A dia de hui, tal com hem transmès a la RFEF, els canvis que s’han produït no són suficients perquè les jugadores se sentin en un lloc segur, on es respecte les dones, s’aposte pel futbol femení i on puguem donar el nostre màxim rendiment”.