ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

Layhoon s’enfronta de nou als accionistes

Per Blanquinegres · 03 Novembre, 2016

Aquest divendres Fira de València acollirà la Junta General d’Accionistes Ordinària del València Cf. Una nova cita en la qual el màxim accionista del club, sota la figura de la presidenta Layhoon Chan, haurà de bregar amb diverses qüestions peliagudas del present exercici i del pròxim a nivell societari, esportiu i econòmic.

Durant la celebració d’aquest acte, el consell d’administració presentarà el compte de resultats d’enguany i el pressupost per a la pròxima campanya. Així com el pla de negoci de Meriton per a l’entitat i l’ampliació en el nombre de components del consell del València.

Quant al balanç del present exercici, el club presentarà unes pèrdues de 31.5 milions d’euros a causa de les multes que ha rebut l’entitat. Una d’Hisenda per irregulars durant el mandat de Manuel Llorente i l’altra per l’aval del IVF a la Fundació VCF en el préstec de Bankia interposada per la Unió Europea. Sobre aquest últim tema, la màxima mandatària del València explicarà la postura oficial del club. Com s’ha pogut saber aquesta setmana, el València presentà un recurs a la Comissió de Competència de la UE per a retardar el pagament dels 23.3 milions d’euros requerits, mentre es dilucida la sentència.

Respecte al pressupost del pròxim curs, l’entitat blanquinegra tornarà a presentar pèrdues, però de 4.4 milions d’euros i supeditat a l’entrada d’un nou espónsor principal i a la participació o no en competició europea.

Un altre tema candent en la reunió d’accionistes d’aquest divendres serà la presentació del pla de negoci que té Meriton amb el València. En ell s’arreplegaran totes les accions previstes per a rellançar el projecte del nou estadi, la viabilitat econòmica del club i el benestar esportiu del mateix. I és que segons el recent Pla d’Actuació Territorial Estratègica de l’Ajuntament de València estableix que el nou Mestalla ha d’estar acabat en 2021 i l’actual camp derribat en 2023.

D’altra banda el consell d’administració veurà una ampliació en el seu nombre de membres. Auxiliadora Borja, Juan Cruz Sol i Anil Murthy seran els consellers proposats per la majoria accionarial per a augmentar la quantitat de membres del consell de set a deu.

Finalment, Layhoon haurà d’enfrontar-se als precs i preguntes, on la resta d’accionistes aprofitaran per a preguntar per la inestabilitat esportiva, les operacions de venda de Mustafi, André Gomes i a Alcácer a l’estiu, l’estranya planificació esportiva i el carrusel d’entrenadors que ha patit el club en l’última temporada entre molts altres temes.

Tot açò ocorrerà en una Junta que estarà tancada a la retransmissió en directe pels mitjans de comunicació a excepció del discurs d’obertura de la presidenta del València Cf.