ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Lamentables comentaris de brasilers sobre l’incendi de València

Per Javi Richart · 26 Febrer, 2024

Han sigut dies de malsons a la ciutat de València després de l’incendi que va devastar un edifici al barri de Campanar el passat dijous 22 de febrer. Tothom s’ha bolcat amb missatges de suport, i altres persones i entitats es van sumar a la causa ajudant amb el que podien.

En canvi, no tot ha sigut respecte, ja que a les xarxes socials s’han vist diversos missatges de brasilers en forma de burla i alegrant-se per l’incendi que ha deixat una desena de víctimes mortals, i centenars d’afectats. Tot ve donat pel rancor i la imatge que tenen aquests sobre el racisme i Vinicius Jr.

Ací alguns exemples: “Qualsevol cosa contra València és poc”; “La Liga culparà d’alguna manera a Vinicius Junior de la tragèdia”; “Foc en ells”; “Calma Vini, no feia falta fer això”; “Els mals que fem els paguem en vida. La justícia divina mai falla”; “Que es foti València”; “Literalment, foc als racistes“; “M’alegre que fora a València i no en altre lloc”.

Xirigota a Cadis

D’altra banda, les xarxes socials també s’han indignat al compartir-se el vídeo d’una xirigota a Cadis, a la qual es fa una burla amb les falles i l’incendi de València: “Ara trac un tema que me la jugue. Molt amb les festes, no tenen paciència, que han avançat aquest any les falles a València“.