ACTUALITAT  

L’amenaça de la FIFA que podria afectar greument a la Selecció Brasilera

Per Javi Richart · 26 Desembre, 2023

Crítica situació la que està vivint la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). L’organització carioca necessita de manera urgent convocar eleccions després de l’amenaça de FIFA i Conmebol d’expulsar a l’entitat de les competicions internacionals. Un tribunal de Rio de Janeiro va apartar de les seues funcions a Ednaldo Rodrigues, màxim dirigent de la CBF, després de rebutjar un acord que li va permetre presentar-se en 2022 com a candidat únic per al mandat de 4 anys.

Així, la sentència ordenava a celebrar eleccions a l’entitat en un termini de 30 dies per substituir a Rodrigues. Per això, les votacions hauran de ser abans del dia 7 de gener, ja que la fallada va tindre lloc el 7 de desembre. Des d’aleshores, José Perdiz, president del Tribunal de Justícia Esportiva, va assumir el càrrec d’interventor de la Confederació Brasilera de Futbol, i va afirmar dilluns que es deu obeir a la Justícia i “convocar eleccions”.

La FIFA i la Conmebol van expressar mitjançant una carta la seua preocupació per la crisi que viu la CBF. En canvi, el passat diumenge van enviar un segon missatge, en el qual van elevar les seues intencions. En el document s’explicava que “d’acord amb els estatuts, les associacions que són membres de la FIFA deuen administrar els seus assumptes de forma independent i sense la influència indeguda de qualsevol tipus de tercer”.

D’altra banda, les dues organitzacions que dictaminen el futbol mundial i sud-americà van amenaçar de suspendre a la CBF, el qual podria significar l’expulsió de la Selecció Brasilera de les diferents competicions internacionals. FIFA i Conmebol visitaran Brasil la segona setmana de gener, i insistiran en la convocació d’eleccions.