ACTUALITAT  

LaLiga obri una investigació per ‘amaño’ en el partit Sevilla-Cadis

Per Mauro Pérez · 31 Maig, 2024

LaLiga, sota la presidència de Javier Tebas, ha iniciat una investigació sobre un possible ‘amaño’ en el partit entre el Sevilla i el Cadis, disputat el passat 15 de maig. L’acusació va ser presentada pel Rayo Vallecano, que va informar sobre possibles irregularitats que podrien haver afavorit al Cadis en la seua lluita per evitar el descens. L’àrea d’Integritat de LaLiga ha començat a citar a jugadors involucrats en el partit per a recaptar informació i corroborar la denúncia. Este procediment busca esclarir qualsevol infracció i mantindre la integritat de la competició.

La denúncia del Rayo Vallecano es va basar en informació rebuda d’un agent de jugadors, alertant sobre un possible arranjament del resultat. LaLiga, en el seu compromís amb la transparència i el joc net, ha posat en marxa totes les mesures necessàries per a investigar a fons estes acusacions. Jugadors de els dos equips seran interrogats per a obtindre més detalls sobre l’ocorregut durant el partit.

A més el Rayo Vallecano s’acull a unes proves d’àudio, on en una sala de la xarxa social X un col·laborador va dir que un jugador del Cadis li va dir: “ si tens diners aposta”. Tot això ve donat al fet que el Cadis se la jugava contra el Sevilla, on si perdia estava matemàticament descendit. No obstant això, 48 hores abans del partit un agent d’un jugador, va donar la veu d’alarma sobre un possible ‘amaño’ en el partit del Sevilla-Cadis.

La notícia ha generat un gran renou en el món del futbol espanyol, ja que el ‘amaño’ dels partits és un assumpte seriós que pot tindre greus conseqüències esportives i legals. El president de LaLiga, Javier Tebas i el seu equip de treball han iniciat una investigació en la qual sí és cert que es va haver-hi un pacte entre clubs podrien implicar sancions dures per als dos equips.