ACTUALITAT  

LaLiga denúncia càntics contra Ferran Torres i Lim

Per Alex Alfaro · 09 Gener, 2024

LaLiga ha remés aquest dilluns un escrit de denúncia al Comité de Competició de la RFEF i a la Comissió antiviolència amb els càntics que inciten a la violència o tinguen un contingut insultant corresponents a la jornada 19 de la lliga EA Sports. Es tracta d’un procediment habitual on es recullen tots els càntics que poden ser sancionables a causa del seu contingut insultant i que es trobe dins del Codi de Disciplina Esportiva de la RFEF com en la Legislació contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

Entre altres partits, s’han denunciat els fets del València – Barcelona de fa unes setmanes.

Segons el seu escrit, en l’esmentat partit, “un grup d’aficionats locals, situats en la graderia gol sud, denominada graderia joven de Mario Alberto Kempes, van entonar de manera coral i coordinada, durant aproximadament 7 segons, el càntic, “o le le,  la, ser del Barça és, ser un subnormal” i a més “És una rata, Ferrán és una rata”, dirigit a un jugador visitant

La denúncia recull que en el minut 13 de partit, estant un jugador visitant tendit sobre el terreny de joc després d’una acció es va escoltar el càntic, “písalo, písalo, písalo”.

A més, es denuncia un càntic contra Peter Lim en el mateix partit. “En el minut 19 de partit, un grup d’aficionats locals, situats en la graderia gol sud, denominada graderia Joven de Mario Alberto Kempes, van entonar de manera coral i coordinada, durant aproximadament 10 segons, el càntic, “diles que se vayan, diles que se vayan, de una puta vez”.

En el minut 21 de partit, un grup d’aficionats locals, situats en la graderia gol sud, denominada grada Mario Alberto Kempes, van entonar de manera coral i coordinada, durant aproximadament uns 15 segons, el càntic, “aquesta nit es mor Peter Lim”, per a posteriorment cantar “Peter muérete, Peter muérete”, dirigit al propietari del València CF.