ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

LaLiga condemna els insults racistes de madridistes a Peter Federico

Per Joan Marc García · 04 Març, 2024

L’únic fitxatge del mercat d’hivern del València, Peter Federico, va patir després de l’encontre contra el Real Madrid una onada d’insults i comentaris, alguns d’ells racistes, per part d’aficionats madridistes. El jugador dominicà va eixir a la segona part al partit de dissabte, deixant-ho tot sobre el terreny de joc i, inclús, tenint oportunitats de fer gol.

Tot això va provocar greus insults i comentaris d’aficionats del Real Madrid, els quals van obligar Peter Federico a tancar els comentaris d’Instagram. Exemple d’aquests atacs cap al jugador del València CF són els següents comentaris, a més d’emoticones de ratolins i monos.

El València, a última hora d’ahir, va publicar un missatge a través de les seues xarxes socials denunciant els insults que havia rebut Peter Federico: “El València reitera el seu compromís en la lluita contra la discriminació en qualsevol de les seues formes. Són totalment inadmissible alguns comentaris fomentant l’odi que està rebent el nostre jugador Peter Federico. Per un futbol i una societat lliure de discriminació i violència”.

Ara, LaLiga també ha condemnat aquests comentaris racistes per part d’aficionats madridistes: “En l’esport no hi ha lloc per a conductes d’odi. LALIGA condemna els comentaris discriminatoris abocats contra el jugador Peter Federico i li mostra el seu suport, així com al València CF. Continuarem treballant junts per a erradicar estos comportaments del nostre futbol”.