ACTUALITAT  SOCIAL  

LaLiga acudeix al Govern per la instauració de sistemes de control biomètric per accedir a les grades d’animació

Per Joan Marc García · 02 Març, 2023

Laliga ha realitzat un escrit en què demana ajuda al Govern en el procés d’instal·lació dels sistemes de control biomètric a les grades d’animació dels estadis. Al text, LaLiga sol·licita al Govern “l’adopció de les mesures que siguen necessàries” perquè els estadis estiguen dotats d’aquests sistemes d’identificació biomètriques als fons d’animació. Aquesta acció es considera vital per part de la competició, ja que suposaria un millor control dels aficionats, així com l’eliminació de conductes racistes i violentes als estadis.

LaLiga ha dut a terme esta acció després que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades realitzara diversos requeriments als clubs que ja tenien instal·lat aquest sistema per controlar les grades d’animació.

Segons explica LaLiga al text, al que ha tingut accés la Cadena SER: “LaLiga ha tingut coneixement de l’existència dels requeriments efectuats per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) a dos dels nostres clubs afiliats, en què s’havien establert aquest tipus de sistemes de reconeixement dels aficionats, cosa que denota l’existència d’una investigació iniciada d’ofici per l’AEPD en relació amb el tractament de les dades personals dels aficionats a través dels sistemes esmentats”.

El text també assenyala que la mateixa entitat presidida per Javier Tebas ha rebut un requeriment d’informació per part de l’AEPD en què sol·licita informació sobre les possibles instruccions que la competició  haja donat als clubs a l’hora d’instal·lar aquest tipus de sistemes.

A més, la Federació d’Accionistes i Socis del Futbol Espanyol (FASFE) també s’ha posat en contacte amb els quatre clubs que ja havien instal·lat aquesta tecnologia en els quals els sol·liciten “el cessament immediat de la mesura” així com la “cancel·lació i esborrat” de totes les dades recollides mitjançant aquests sistemes. Cosa que preocupa LaLiga, que considera que aquestes accions poden suposar la paralització de la instal·lació d’aquests sistemes.

LaLiga acudeix al Govern

Davant d’aquests requeriments, tant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades com de la Federació d’Accionistes i Socis del Futbol Espanyol, LaLiga sol·licita al Govern mesures per poder garantir la instal·lació d’aquests sistemes als estadis. “Considerem que resulta prioritària l’adopció de les mesures que fossin necessàries per donar solució a aquest problema. En aquest sentit, volem reiterar-vos el ja indicat en la nostra comunicació del passat 16 de febrer, a fi que s’adopte amb la urgència més gran la modificació del que estableix la Llei 19/2007 d’11 de juliol contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, a fi de poder habilitar la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància a l’Esport (CEVRXID) per imposar als clubs la instal·lació de sistemes biomètrics per al control de tots els accessos a les grades d’animació, atès que el criteri de l’AEPD no resultava contrari a l’adopció d’aquesta solució”, sentencia el text , signat pel mateix Javier Tebas.