ACTUALITAT  

La falta de gol amenaça les aspiracions europees del València de Baraja

Per Mauro Pérez · 14 Maig, 2024

El València CF, sota la direcció de Rubén Baraja, ha experimentat un gir de fortuna en esta temporada, passant de lluitar per la salvació a aspirar a llocs europeus. No obstant això, la sequera golejadora que ha afectat l’equip en el tram final de la temporada ha posat en perill estes aspiracions.

Malgrat haver complit amb escreix l’objectiu inicial de la salvació, l’equip s’ha vist en un nou escenari en este final de temporada: la possibilitat de barallar per un lloc en competicions europees. No obstant això, la falta d’eficàcia en l’àrea rival ha sigut evident en les últimes jornades, especialment en els duels a casa contra Alabés i Rayo Vallecano.

En la primera volta de la competició, el València va mostrar una capacitat anotadora decent, amb 22 gols en 19 partits, distribuïts entre diversos jugadors. No obstant això, en la segona volta, esta xifra ha disminuït considerablement, amb només 15 gols en 16 partits, la qual cosa suposa una mitjana de menys d’un gol per partit.

Els principals golejadors de l’equip, com Hugo Duro, Yaremchuk i Almeida, han intentat mantindre viva l’esperança d’Europa, però la falta de suport en la línia ofensiva ha sigut evident. A més, l’equip ha deixat d’anotar en un terç dels seus partits, registrant zero gols en 12 partits, dels quals només ha obtingut punts en quatre empats sense gols.