ACTUALITAT  

L’Ajuntament de València intensifica els esforços per a agilitzar l’auditoria dels costos del Nou Mestalla

Per Mauro Pérez · 10 Abril, 2024

L’Ajuntament de València, enmig d’una situació incerta sobre la caducitat i pròrroga de l’ATE, està accelerant l’auditoria del cost de les obres del projecte per al nou estadi presentat pel València CF SAD, tal com ha informat El Mundo i ha pogut confirmar Blanquinegres. Esta decisió sorgeix després de l’aprovació d’una moció en la Comissió d’Urbanisme, recolzada per PP, Vox i Compromís, que exigeix una avaluació independent del cost de les obres per a garantir la seua eficàcia i evitar paralitzacions futures.

El projecte presentat pel club reduiria costos de ser 122,2 milions d’euros a reduir-los a 119 milions d’euros, sense comptar amb els impostos ni els beneficis de la constructora, i per això ha generat dubtes en el consistori. Els serveis municipals estan treballant en l’elaboració de plecs tècnics per a l’auditoria, afegia l’alcaldessa de València, María José Catalá: “Busquem demostrar que el València està en condicions de poder finançar estes obres”. Esta auditoria podria ser contractada mitjançant un procés àgil si el cost estimat és inferior a 18.000 euros. No obstant això, si supera eixa quantitat, s’haurà de realitzar un procés de licitació, la qual cosa podria retardar encara més el procés.

Estos moviments administratius són crucials, ja que s’acosta la data de caducitat de la suspensió de les llicències sobre el planejament previ a l’ATE. Una teoria que valora el servei jurídic del València, no obstant fonts jurídiques afirmen que eixe termini es pot prorrogar. Pel que fa a la situació legal incerta i la necessitat de garantir la transparència en el procés fan d’esta auditoria una situació que s’ha de resoldre pròximament, però la realitat és que encara l’Ajuntament no ha resolt esta situació.