+  ACTUALITAT  

L’accent valencià del derbi

Per Pere Alapont · 31 Octubre, 2014

Els Vila-real – València s’han convertit en tot un clàssic del futbol nacional, en part, gràcies a l’excel·lent progressió i creixement que el conjunt groguet ha anat demostrant al llarg dels últims anys. La competitivitat que ha sigut capaç de mostrar l’equip castellonenc davant un gran i un històric com és el València ha provocat que cada partit entre aquests veïns siga esperat d’una manera especial per part de les dos aficions.

I qui millor coneix i sent la rivalitat que existeix entre aquests dos conjunts separats per uns 60 quilòmetres són els jugadors nascuts en aquesta terra. Aquesta temporada, cadascuna de les dos plantilles compta amb quatre jugadors valencians.

Al Vila-real trobem el valencià Jaume Costa, el castellonenc d’Artana Bruno Soriano i dos alacantins, Mario Gaspar, de Novelda, i Moi Gómez, de Rojales.

El València, per la seua banda, gaudeix en les seues files del talent de Pedreguer, José Luis Gayà, i de tres joves valencians que s’han guanyat amb mèrit un lloc al primer equip: Robert, Carles Gil i el torrentí Paco Alcácer.