ACTUALITAT  

El València és el cinqué equip d’Europa que més jugadors utilitza de l’acadèmia

Per Mauro Pérez · 03 Maig, 2024

Enmig d’una situació no gaire favorable per al València CF, l’entrenador Rubén Baraja ha sabut trobar una eixida a través de la joventut i l’acadèmia del club. La desinversió per part de Peter Lim i la consegüent descapitalització esportiva van portar a l’equip a una cruïlla la temporada passada. No obstant això, Baraja va aconseguir dotar d’identitat i competitivitat a un equip amb recursos limitats, portant-lo a desafiar les probabilitats i aspirar a tornar a competicions europees.

Els números recolzen esta aposta per l’acadèmia: segons el ‘CIES Observatory’, el València CF se situa com el cinqué equip de les cinc grans lligues europees amb més futbolistes formats en la seua pròpia acadèmia en el primer equip. A més, ocupa el desé lloc quant a la quantitat de jugadors del país en la lliga en qüestió. Jugadors com Cristhian Mosquera, José Luis Gayà, Hugo Guillamón, Javi Guerra o Fran Pérez s’han convertit en pilars fonamentals en l’equip, actuant com a autèntiques taules de salvació.

El ‘CIES’ defineix com canterano a aquell jugador que ha passat almenys tres anys en les categories inferiors del club entre els 15 i els 21 anys. Estos jugadors representen el 34% de la plantilla del València CF, incloent-hi noms com Cristian Rivero, Cristhian Mosquera, José Luis Gayà, Hugo Guillamón, Javi Guerra, i Fran Pérez, entre altres. A més, se sumen a la llista altres jugadors com Pablo Gozálbez i Hugo González, els qui han tingut participació sota els ordes de Rubén Baraja. També es destaca la presència de jugadors locals com Pepelu i Sergi Canós.

En total, l’equip compta amb un 60% de jugadors formats en l’acadèmia o del país, segons els càlculs del ‘CIES’. Esta aposta per la joventut i el talent local s’ha convertit en un senyal d’esperança per al València CF.