ACTUALITAT  

La influència de José Gayà: La seua absència deixa empremta al València

Per Mauro Pérez · 10 Maig, 2024

L’absència de José Gayà al València ha deixat una marca significativa en l’acompliment de l’equip, evidenciant la importància del capità en el camp i la influència que té en els resultats de l’equip.

Durant els 12 partits en els quals José Gayà va estar absent a causa de la lesió muscular, el València a penes va aconseguir tres victòries, la qual cosa representa només el 25% de les trobades jugades en la seua absència. Això contrasta amb el rendiment de l’equip quan Gayà és present, on el València va aconseguir el 45.5% de les victòries en els 22 partits en els quals el capità va participar.

L’impacte de Gayà va més enllà dels resultats. Les dades recopilades mostren que l’equip encaixa més gols i té un acompliment ofensiu menys efectiu quan el capità està absent. Amb Gayà en el camp, el València marca un gol cada 73.16 minuts en mitjana, mentre que sense ell, està mitjana baixa a un gol cada 100.3 minuts.

La presència de Gayà en la defensa també es fa evident, ja que l’equip encaixa menys gols per minut quan el capità és present en comparació amb quan està absent.

La incertesa sobre la participació de Gayà en el pròxim partit contra el Rayo Vallecano és un tema destacat. Encara que el jugador ha expressat el seu desig de tornar per a eixe partit, la seua participació dependrà de la seua evolució física durant la setmana,aixina i tot Gayà ja ha completat la sessió d’entrenament amb el grup. El València està atent a la seua recuperació i espera comptar amb el seu capità en un partit crucial, on l’última paraula la tindrà el seu entrenador Baraja.