+  

La UEFA defén la postura del VCF davant la de Rubiales

Per Josep Prats · 01 Maig, 2020

La UEFA ha comunicat a la RFEF que si no se celebra la final de la Copa, el seté classificat de la lliga jugarà Europa League la temporada que ve, el qual en estos moments és el València CF.

Segons ha informat Isaac Fouto, l’opció que Rubiales donava per a l’assignació dels llocs europeus esta temporada ha quedat descartada per la màxima organització del futbol europeu.

La UEFA ha indicat a la RFEF que “per a l’entrada a l’Europa League 2020-2021, en cas que una Associació Nacional acabe abans, per raons legítimes, una copa nacional i, en conseqüència, no puga determinar el guanyador per mèrits esportius, amb l’aplicació del reglament de la competició, el club del campionat nacional no classificat de major rànquing és el que es classifica”.

El passat mes, la UEFA va enviar a les federacions de cada país un protocol en cas de no poder finalitzar les respectives lligues. L’escrit avisava: “els criteris són de cada Federació, però seran vigilats en terminis de justícia esportiva i hauran de ser aprovats finalment per la UEFA”.

Athletic i Reial Societat s’hi haurien d’enfrontar en la final de Copa a Sevilla, partit que en estos moments està en l’aire. Ara mateix, la Reial Societat està a la quarta plaça i jugaria Champions junt amb FC Barcelona, Reial Madrid i Sevilla. L’altre finalista, l’Athletic Club és desé, per tant, Getafe, Atlètic de Madrid i València CF anirien a l’Europa League.