ACTUALITAT  

La UCO inspecciona l’Estadi de la Cartuja en l’operació sobre els contractes de l’RFEF

Per Joan Marc García · 20 Març, 2024

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) està practicant un registre en la seu de la Federació (RFEF) en Las Rozas des d’aquest matí. Els agents de la UCO busquen tots els documents relacionats amb el contracte que l’RFEF va signar amb l’Aràbia Saudita per a la celebració de la Supercopa d’Espanya en el regne àrab que li suposen 40 milions d’euros d’ingressos anuals.

En este context, s’ha procedit a realitzar l’entrada i registre en onze domicilis, així com a l’execució de Requeriments judicials a diferents entitats públiques i privades. Un d’estos registres és en el domicili de l’ex president de la Federació, Luis Rubiales, que hui dia no es troba a Espanya, segons confirmen fonts jurídiques i policials.

Segons les fonts consultades per aquest periòdic les detencions practicades per la Guàrdia Civil s’han portat a efecte este matí, però no en la seu de la RFEF. Segons fonts de la investigació ja hi ha set detinguts i altres cinc investigats, però no es coneixen més dades perquè el Jutjat Número 4 de Majadahonda ha declarat secretes les actuacions de la UCO.

A més, la UCO també ha dut a terme hui al matí registres en les instal·lacions de l’Estadi de la Cartuja de Sevilla com a part de l’operació. Estes accions estan sent supervisades també pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid), en col·laboració amb la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada.

En la capital andalusa, els focus estan posats en l’Estadi de la Cartuja i en el contracte entre l’RFEF i l’empresa encarregada de la seua gestió, el principal accionista de la qual és la Junta d’Andalusia, segons ha informat Relevo.