+  PRIMER EQUIP  

La sorpresa és Vezo

Per Pere Alapont · 27 Agost, 2014

La reacció de l’aficionat en assabentar-se que el València havia fitxat un central portugués de 19 anys per 1’5 milions d’euros se la pot imaginar tot el món. És novembre de l’any2013 i el club de Mestalla fa oficial la contractació del jove del Vitoria de Setúbal poques hores abans que l’home que ha tancat l’operació, l’ex director esportiu Braulio Vázquez, siga destituït del seu càrrec.

La bona temporada que estava firmant a Portugal, desconeguda per a la majoria dels valencianistes al no ser d’un club de primer nivell, i la seua condició d’internacional sub19 no incrementaven tampoc la il·lusió per la seua arribada. Pareixia més un recanvi temporal per a l’incorregible Rami.

Però des de la seua arribada al mes de gener, acompanyada de la d’un nou tècnic, Juan Antonio Pizzi, va anar a poc a poc clavant el cap, i la cama quan tocava, dins dels onzes, arribant a ser titular en quatre ocasions i completant quasi 500 minuts en Lliga. Tot això sense alçar pols ni remolí, complint quan se li requeria i anotant, fins i tot, un gol que culminava una remuntada contra el Granada.

La fi de la temporada i l’inici dels moviments de mercat s’han desenvolupat de tal forma que la seua continuïtat i probable participació en el nou equip pareixia penjar d’un fil. Les eixides de Víctor Ruiz i Ramí s’han vist compensades amb les arribades d’Otamendi, Cancelo, Mustafi o Orbán, cosa que complicava ,a priori, la situació a la rereguarda de Vezo. Però aquestes incoporacions han sigut prou tardanes i el portugués ha tingut una participació molt activa en la pretemporada, arribant a l’inici del campionat lliguer, probablement, amb millor forma que cap altre central dels actuals.

Ni un campió del món com Shkodran Mustafi ha aconseguit furtar-li la titularitat al jove de Setúbal, entre altres coses pel seu desfàs en la preparació física. Brillant els 90 minuts al Pizjuán. Si continua centrat dins i fora de la gespa i es guanya la confiança de Nuno, tenim central.