ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La sorprenent reacció de Fali a l’àudio del VAR del Cadis – València

Per Javi Richart · 15 Gener, 2024

El València CF va aconseguir una gran i important victòria aquest diumenge davant el Cadis, la tercera consecutiva dels de Rubén Baraja en lliga. Mirant el resultat, pot paréixer un triomf senzill, però no ho va ser. Una jugada molt bona de Diego López va fer que Hugo Duro convertira el primer gol. En canvi, el conjunt gadità va empatar mitjançant un penal molt dubtós.

Aquesta ha sigut la primera jornada a la qual s’han donat a conéixer els àudios del VAR. Per això, al postpartit de DAZN, Fali i Hugo Duro van aparéixer per analitzar l’encontre. Preguntat per la jugada del penal, el defensa valencià del Cadis va donar una resposta sincera, que va sorprendre: “És molt dubtosa. Al final, a nosaltres ens ha afavorit. Per a alguns és penal i per a altres no, ahí està el dubte”.

Fali mostrava una postura contundent, llunyana als colors: “En aquest cas, no entenc a l’àrbitre. És a dir, l’àrbitre ho veu perfectament de cara. Ell diu que la mà la té recollida. Que el VAR el cride no significa que ell ha de xiular penal. No tenim, parlant alt i clar, el que s’ha de tindre per anar a la pantalla, veure la teua decisió i xiular el que tu has dit. Ara, el 99% és vas i xiules”.

“Molt bé, al del VAR li pareix altra cosa. Però, si has vist això, i continues veient-ho, a menys que siga tot el contrari, continua dient això. A nosaltres ens ha afavorit. Jo pensava que anava a xiular la de Foulquier, però com ve d’un rebot, aleshores no és penal”, continuava Fali.

El periodista Miguel Quintana i li preguntava: “Per a tu hauria de ser molt clar per a canviar, no?”. Al que el defensa del Cadis responia: “Clar. Més que res perquè des d’un principi ell diu que la té recollida. Si tu ara veus que la té ací, val, perquè et pots equivocar. L’àrbitre és humà i, per això està el VAR. Però, a no ser que el que veges és tan diferent, tens el que s’ha de tindre i dir que continua sent el que has vist en directe”.