ACTUALITAT  

La simulació d’OPTA deixa al València fora de llocs europeus

Per Eva Tortajada · 29 Març, 2024

OPTA, una de les pàgines estadístiques més importants del futbol internacional, ha publicat una potencial classificació final de LaLiga. Els equips espanyols tenen encara 27 punts en joc, 30 en el cas del València (perquè té pendent el partit contra el Granada).

En aquesta classificació, l’Almeria i el Cadis tenen un 100% de possibilitats de caure a segona divisió, mentre que el Granada descendiria també amb un 99,7% de probabilitat.

Segons OPTA, el trofeu lliguer aniria al Madrid amb un 97,7% i els llocs de Champions estarien assegurats per al Barça i el Girona, mentre que l’Atlètic de Madrid i l’Athletic Club batallen per la quarta posició.

Pel que respecta al València, els llocs europeus estan pràcticament descartats. Els de Baraja compten amb tan sols un 0,2% de possibilitats d’ocupar la cinquena plaça i un 9,1% per a ocupar la sisena.

Encara no es pot assegurar que la setena posició vaja a donar accés a Europa donat que això depén de diversos factors, però, en cas que el València anara a Europa si quedara seté, les seues possibilitats de jugar en Europa la temporada que ve augmentarien al 36%.

Pel moment, la sisena plaça és l’última que dona accés a competicions europees i d’aquesta manera, el València hauria d’acomiadar-se d’Europa al ser la classificació pràcticament impossible.