ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La salvació del València molt prop, però no matemàticament

Per Marc Santiago · 22 Maig, 2023

El València ahir va aconseguir l’impensable en guanyar al Reial Madrid. Si bé aquesta victòria s’ha vist opacada per la polèmica, significa pràcticament la salvació de l’equip quan falten 3 jornades. Això sí, matemàticament la salvació encara no està assegurada, per tant, quants punts hauria d’aconseguir l’equip dirigit per Rubén Baraja per a salvar l’equip?

Històricament, a la lliga espanyola han fet falta 40 punts per a aconseguir la salvació, però aquesta temporada amb la competitivitat i la igualtat entre els equips de la zona baixa, aquesta xifra s’ha vist augmentada.

Tot podria indicar que amb una victòria més el València estaria salvat de manera ampla, però amb les possibles combinacions de resultats degudes al calendari dels rivals del València, podria ser inclús en menys, situant-se així la hipotètica salvació en uns 41 o 42 punts.

Cal recalcar que encara queden per disputar-se 9 punts i que el València no està salvat encara. No obstant això, els rivals per la salvació tenen calendaris complicats, on rebran equips forts o inclús s’enfrontaran entre ells. Per tant, després de la pròxima jornada les coses estaran més clares.