ACTUALITAT  

La RFEF respon amb les imatges del VAR

Per Josep Prats · 20 Septembre, 2020

El VCF es va queixar de l’arbitratge d’ahir i que no es mostraren les imatges de les línies del VAR després del gol concedit a Aspas. Per això, la RFEF ha emitit un comunicat hui explicant els motius pels quals no es va poder veure la repetició de la jugada.

Davant diverses informacions aparegudes en el dia de hui, en relació amb el partit d’ahir entre el Celta de Vigo SAD i el València CF SAD, referides a la jugada que va propiciar el primer gol, la RFEF i Hawk-Eye consideren convenient informar de següent:

1- Es van analitzar, com sempre, totes les imatges del partit i de la jugada en qüestió a la Sala VOR de manera immediata i es va constatar per mitjà de les imatges i les línies traçades pel VAR que no existia fora de joc.

2- La RFEF, per mitjà del CTA, ha realitzat una investigació interna dels motius pels quals aquestes imatges que sí que constaven i eren analitzades per l’àrbitre de VAR no van poder veure’s en televisió durant la retransmissió del partit.

3- S’ha constatat que va ser un fet aïllat i totalment alié a la mateixa RFEF, en tractar-se d’un error OPERATIU d’un tècnic de l’empresa que presta els serveis tecnològics del VAR, el que va propiciar que aquestes imatges no arribaren a la productora, i conseqüentment, no s’emeteren per televisió.

4- La RFEF vol mostrar així mateix, la plena satisfacció amb el rigor i la professionalitat de l’empresa HAWK EYE, qui ha millorat notablement el mesurament del fora de joc així com altres aspectes tècnics, alhora que lamenta aquesta fallada humana ocasional. És objectiu comú de la RFEF i de HAWK EYE la cerca de l’excel·lència i per això totes dues entitats mantindrem aquesta mateixa setmana les pertinents reunions amb la finalitat d’establir les pautes adequades i que el servei prestat siga cada dia millor.