ACTUALITAT  

La RFEF i el CTA cessen de manera immediata a Iglesias Villanueva de les seues funcios al VAR

Per Marc Santiago · 23 Maig, 2023

La Real Federació Espanyola de Futbol i el Comité Tècnic de l’Arbitratge han fet oficial el cessament d’Ignacio Iglesias Villanueva com a àrbitre de VAR de manera immediata. El gallec estarà per última vegada en un partit d’aquesta jornada intersetmanal. Tot açò a causa de tota la polèmica sorgida en el partit que enfrontava al València CF i al Reial Madrid, on des del Var li mostraren a l’àrbitre de camp, De Burgos Bengoetxea, unes imatges de com Vinicius Jr li colpejava la cara a Hugo Duro.

El cessament seria degut al suposat biaix a l’hora de mostrar les imatges de la jugada a l’àrbitre de camp, on pareix que no entenen perquè se li va mostrar a De Burgos solament la imatge de l’agressió de Vinicius però no tot el que va passar abans en la jugada. El Reial Madrid va demanar explicacions sobre el funcionament del VAR en el seu segon comunicat oficial i la Real Federació va investigar el que va passar en la sala VOR.

Per altra banda, des de la Federació es considera que el treball de De Burgos Bengoetxea va ser impecable a l’hora d’aplicar el reglament en els tres moments clau del partit: el protocol de llançament d’objectes, el de racisme i l’actuació amb l’agressió de Vinicius.