ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La reunió del CTA sobre el penal sobre Fran Pérez

Per Alex Alfaro · 13 Març, 2023

Com cada divendres, el CTA (comité tècnic d’àrbitres) es va reunir la setmana passada per a analitzar les jugades polèmiques de la setmana i arribar a punts de consens entre tots els àrbitres de primera divisió. En la reunió cada àrbitre exposa el seu punt de vista sobre les jugades polèmiques.

Arribat el torn d’Alberola Rojas, va explicar la jugada de Fran Pérez amb tots els àrbitres pendents i va defensar de manera ferma que ell veu l’acció clara, creu que no és penal i va vore la jugada clara. Considera que Kessie toca pilota i posteriorment toca a Fran Pérez. Sota la seua valoració és una acció de futbol on no hi ha contacte suficient perquè Fran caiga d’eixa manera i es xiule penal.

El Comité Tècnic d’Àrbitres va acceptar la resposta d’Alberola Rojas i no li va debatre res. És més, en la votació de tots els àrbitres sobre la jugada, es reflecteix que el 53% dels àrbitres estan a favor de la decisió i el 47% que no estan a favor.

L’única crítica del Comité són els gestos d’Alberola on nega de manera rotunda que no hi ha res, ja que això condiciona en gran manera a la persona que es troba en el VAR perquè no xiule res.