Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

La resposta de l’Ajuntament al possible enderocament de l’ampliació de Mestalla

Per Manel Rumbau · 03 Juliol, 2024

El bloc de formigó de l’inacabat estadi de Mestalla acompanya al veïnat del barri de Benicalap des de fa més de quinze anys. És el recordatori diari de l’incompliment dels compromisos del València CF que també afecten les dotacions del barri. D’aquestes, la que el veïnat troba més a faltar és un poliesportiu, que formava part del compromís del club i l’ajuntament per tal de compensar les molèsties als barris de Benicalap i Campanar. Però els treballs ni tan sols es van iniciar. És un dels arguments que ha donat el TSJ per a explicar la caducitat de l’ATE, l’Actuació Territorial Estratègica que va establir el marc per al canvi d’ubicació de l’estadi.

Una decisió que les associacions de veïns consideraven ineludible. “Qualsevol altra solució hauria sigut sorprenent”, reconeixia Juan Antonio Caballero, vicepresident de l’Associació Veïnal Benicalap-Entrecaminos, en declaracions fa uns mesos a À Punt.  “Ni està l’estadi ni deixa d’estar, ni hi ha canvis ni deixa d’haver-ne”, va dir Caballero per a mostrar una frustració que afecta per igual la part del veïnat que veia amb il·lusió la construcció de l’estadi i els sectors que advertien del risc que corria el barri en executar aquesta obra pantagruèlica.

L’altra cara del projecte frustrat del Mestalla es troba a l’altra banda de la ciutat. Set grans torres estaven projectades en el buit que deixaria l’antic Mestalla en l’avinguda Aragó; quasi 500 habitatges de luxe envoltats de zones enjardinades i comercials que ara han quedat en suspens.