ACADÈMIA GLOVAL  ESPECIALS  VCF MESTALLA  

La radiografía del València Mestalla a l’Antonio Puchades aquesta temporada

Per Vicent Burguete · 10 Desembre, 2022

Des de l’ascens del València Mestalla a 2a RFEF la temporada passada, les expectatives de l’afició respecte al filial han anat en augment i els jugadors de Miguel Ángel Angulo, lluny de decebre, han aconseguit fins i tot superar les expectatives. Després d’un bon inici de lliga i una primera volta excel·lent com a locals, et comptem en ‘blanquinegres’ quines han sigut les claus perquè el València Mestalla haja tancat l’any amb uns números extraordinaris a la seua casa, l’Antonio Puchades.

¿Quin és l’objectiu del València Mestalla aquesta temporada?

L’objectiu del València Mestalla, a principi de temporada, no era altre que aconseguir la salvació el més prompte possible, i és que el G.III de la 2a RFEF no és un lloc on una plantilla tan jove com aquesta es puga imposar amb tanta contundència com en 3a RFEF, on competien la temporada passada. No obstant això, després de 13 jornades el filial valencianista es troba a una posició que era difícil d’imaginar abans de començar la temporada: cinquens, en zona de ‘play-off’ d’ascens a 1a RFEF. Aplegats a estes altures i veient les sensacions que transmet l’equip sobre el camp, es pot dir que els xics de Miguel Ángel Angulo poden somniar amb fer coses grans i, perquè no, lluitar fins el final pel desitjat ascens. Amb tot, també han de continuar com fins ara i mantindre els peus en terra, perquè aquesta no és una categoria gens fàcil i el mateix equip sap que encara queda molta lliga per davant.

¿Quins són els números de l’equip com a local?

El filial ha aconseguit ser un dels rivals a batre a domicili i és el quart equip del grup en millors registres com a local: quatre victories, dos empats i només una derrota en aquestos set partits que s’han disputat aquesta temporada en 2022. Amb un total de catorce punts sumats, solament es troba a dos punts d’igualar el registre de la Penya Deportiva, situat com a millor local de la categoria amb setze punts al seu estadi. Amb aquestos números, l’equip ‘che’ es posiciona com un dels aspirants més seriosos a la zona de ‘play-off’.

¿Qué aspectes destaquen al filial després de 13 jornades?

Després d’aquest tram de la temporada i posicionat a la cinquena plaça, el València Mestalla és l’equip més golejador de la classificació amb 24 gols. A més, la dada més destacada és que el filial, junt al Tarassona i l’Antequera, és l’equip més golejador de la 2a RFEF a nivell nacional soles per darrere de l’Atlètic B (25). D’aquestos vint-i-quatre gols, dotze han sigut anotats en el Puchades i l’altra meitat han sigut a domicili, el que enriqueix encara més el balanç, ja que el filial demostra ser capaç de ser efectiu tant prop com lluny de casa, essencial per a estar en les millors posicions.

L’anterior dada parla meravelles del conjunt valencianista, però és que a més de ser el més golejador del grup, el filial és el segon equip que menys gols ha rebut en estes tretze jornades. Un total de nou gols, quatre al Antonio Puchades, són els que ha rebut el filial, estant solament per darrere del Lleida Esportiu.

¿Quins han sigut els jugadors destacats fins ara?

Si alguna cosa destaca a l’equip d’Angulo, és que l’equip és un gran bloc i durant la major part dels partits no s’han vist notòries individualitats. Malgrat això, pot ser destaquen quatre noms en cada linea del camp.

El primer d’estos noms és el d’Emili Bernad, que està quallant grans actuacions baix els pals i, a més de ser el tercer porter en coeficient més baix de gols per partit (0.69), ha aconseguit detindre ja dos penaltis.

D’altra banda, Cèsar Tarrega és el gran nom a destacar a la linea defensiva de l’equip, i és que està siguent el gran estendard de la defensa fins ara. El valencià, que ja va debutar la temporada passada en Copa del Rei, està fent mèrits per a tindre l’oportunitat amb Gattuso.

Al migcamp, el nom a destacar és Javi Guerra, i és que el ’20’ està demostrant tindre qualitats per a ser un futbolista d’èlit. El jugador del 2003 està “portant la maneta” de l’equip en aquesta possició i està conseguint dominar registres tant defensius com ofensius.

Per ultim el nom més destacat en aquesta segona meitat de 2022 és Alberto Marí. L’alacantí ha anotat sis gols als últims quatre partits i ja és el màxim golejador del grup amb set gols al seu compte personal. A més, el València Mestalla té a les seues files al quart màxim golejador a nivell nacional.

 

En conclusió, el València Mestalla, que es troba a només dos punts del lider, es pot permetre somniar en aconseguir grans objectius perquè han demostrat tindre capacitat de competir amb els més forts del grup. No obstant això, l’equip sap que encara queda molta lliga i sap que la gran clau està en anar partit a partit sense avançar esdeveniments.