Opinió  Vicent Marco  

La quiniela dels vots del patronat

Per Blanquinegres · 16 Maig, 2014

Segons hem parlat amb les diferents candidatures, la votació de demà sembla més que renyida. Les diferents ofertes estan fent “lobby” per a aconseguir sumar adeptes a les seus candidatures com si es tractara d’unes olimpíades. Estan intentant a estes hores sumar vots abans de la votació de demà. La Generalitat s’ha desmarcat i internament afirma que dóna total llibertat als patrons institucionals per a votar el que desitgen. Per la seua part Cerberus asegura que 7 patrons votaran segur la seua oferta, i estan segur de què almenys 2 més no votaran l’oferta de Lim. Salvo també té uns 7 vots segurs per a la candidatura de Lim i un parell més en l’aire, això deixaria 8 vots com a dubtosos.

Les quinieles, els pronòstics i les intencions de cadascú dels 22 patrons estan en l’aire. I a hores d’ara sembla que és molt complicat que s’arribe al consens necessari per a abastar un acord. Fan falta 15 vots i mentre Amadeo Salvo té uns 7 vots segurs, la Generalitat té altres 7 vots garantits que podrien ser per a Cerberus però també per a l’oferta russa. Quedarien 8 patrons que encara no s’han alineat cap a cap de les dos ofertes, 8 patrons que van a votar amb total llibertat i que li podrien donar la majoria a un o a altre costat.

Com si es tractara d’un partit de tennis a 5 sets, el primer set va ser per als nord-americans. Cerberus semblava el guanyador des de fa mesos, però el seu darrer comunicat, la pressió social, i els moviments de les altres candidatures, li han fet perdre el favoritisme.

El segon set l’hauria guanyat Peter Lim, que ha aconseguit asseure a Bankia a negociar amb ell un refinançament, i ha passat a la votació final tot i ser l’oferta més baixa per al banc. Amb una bona oferta esportiva i per al Patronat s’ha convertit en la favorita.

El tercer set es juga hui, i pot ser per al russos, que amb la garantia que demanava el banc, amb la incorporació de Carboni i el pas enrere d’Alfonso Rus ha aconseguit ser la gran tapada. Si Carboni entra a última hora en l’oferta és perquè la veu guanyadora, i l’italià té bons contactes entre les altes esferes valencianes.

El quart set es juga demà, i qui guanya haurà encara de jugar un últim set finals, que és el vistiplau de Bankia, que ha de validar el que aprove la majoria del Patronat. Sempre i quan almenys 15 patrons voten a favor d’una oferta, un fet a hores d’ara complicat d’assegurar, ja que hi ha dos bàndols molt igualats dins del Patronat de la Fundació.