ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La premsa de Bilbao critica els càntics a Mestalla

Per Blanquinegres · 21 Gener, 2024

Mestalla és un dels territoris hostils per a l’Athletic de Bilbao. A pesar que tots dos equips comparteixen llegendes com a Mundo, Zubizarreta, Aduriz, Gorostiza o Eskurza, les dos aficions es troben enfrontades de manera històrica, principalment per motius polítics però també per una gran rivalitat esportiva.

L’Athletic club es troba en un dels seus millors moments, almenys en la competició de lliga, i fins al dia d’ahir, es trobaven signant la millor ratxa de la seua història. Com és normal, la graderia visitant va estar completament plena d’aficionats bascos que es van desplaçar fins a València.

En diferents moments durant el partit i també a l’arribada de l’autobús de l’Athletic, un sector reduït de l’afició local, principalment des de la Graderia d’Animació, es va cridar allò de “p*** basc el que no bote”.

Com és natural, aquest càntic va ser recollit pels mitjans de comunicació bascos desplaçats a Mestalla, i van mostrar en xarxes socials la seua indignació sense tindre en compte dos situacions. La primera d’elles és que immediatament la resta de Mestalla va respondre amb xiulades per a condemnar el càntic d’una minoria, i la segona és que habitualment el València quan viatja a San Mamés es troba amb els mateixos càntics, sense que això servisca de justificació.