ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La postura de Carlos Mazón i Maria José Catalá sobre el València CF

Per Marc Santiago · 31 Maig, 2023

Després de les eleccions del passat 28 de maig, els governs de la ciutat de València i de la Generalitat Valenciana canviaran. Per una part María José Catalá, candidata del Partit Popular, serà la nova alcaldessa de València i, per altra banda, Carlos Mazón, també Popular, serà qui governe la Generalitat juntament amb Vox. Ambdós polítics s’han pronunciat sobre el València i la seua situació esportiva i institucional durant la campanya electoral, però quina es la seua postura al respecte?

Catalá, per la seua part va comentar que treballarà perquè des de l’ajuntament es puga conformar una oposició unànime i forta contra Meriton, exigir-los que complisquen amb la ciutat i respecten a l’afició. Va dir que en els 100 primers dies de mandat, convocarà a tots els grups municipals per a tancar aquesta postura.

Aquesta és la meua postura: el consens, el treball i no grapejar un sentiment tan potent i tan important en aquesta ciutat com és el valencianisme, i menys en unes eleccions com les del 28M

També va parlar sobre el conveni del Nou Mestalla:

 L’Ajuntament no me l’ha facilitat, cadascun s’ha dedicat a fer una cosa: uns poli bo, uns altres poli dolent i altres han anat canviant de postura. Tot això fa que hi haja una feblesa important enfront de Meriton en una administració en la qual cadascun pensa i diu una cosa diferent

En canvi, Mazón no es va mostrar tan actiu, però també va donar la seua opinió sobre la situació actual del club.

“Doncs mire, jo intente no parlar molt perquè caic en una profunda depressió últimament. Soc herculà confés, de tota la vida. L’Hèrcules ho té molt malament. El València encara es pot salvar i necessitem que se salve València. L’Elx en Primera també ho té molt complicat. El Llevant va baixar l’any passat, encara que enguany, veurem, perquè estan les coses bé. I com a aficionat futbolístic que sóc, sempre tenim al Vila-real, que porta uns anys que ens dona alegria, la seua alegria. Però he de dir-li que jo no soc partidari de la intervenció política en el món del futbol”

Va parlar també sobre la situació del Nou Mestalla i de la situació institucional que viu el club amb el màxim accionista i el descontentament de l’afició:

“Del que sí que soc partidari és de l’exigència del compliment de la legalitat. I jo crec que Ximo Puig des de la Generalitat Valenciana i Joan Ribó des de l’Ajuntament de València, per incompareixença, han permés que la situació del València haja deteriorat a poc a poc. En qualsevol cas, jo per al que m’he conjurat, per responsabilitat, és per a no usar el sentiment valencianista amb finalitats electoralistes durant aquesta campanya, sinó per a posar-nos a treballar amb la màxima exigència a partir del dia 29. Em sembla el més responsable.”

Els polítics canvien, però la situació del València no pareix que canviarà molt. Queda veure si el que han promés es complirà o si solament han sigut discursos de campanya.