ACTUALITAT  

L’acta del partit no recollia els càntics a Vinicius i l’àrbitre va haver de modificar-la

Per Alejandro Fernandez · 22 Maig, 2023

El partit de la tard-nit d’ahir a Mestalla va ser un dels més calents de la temporada. Quan l’encontre va acabar, tots estaven pendents de l’acta arbitral per a conéixer amb exactitud què havia recollit l’àrbitre en ella i què no havia detallat en ella.

En un primer moment l’àrbitre només recollia en l’acta l’activació del procediment per llançament d’objectes al terreny de joc, i més tard va tindre que afegir que “en el minut 73 un espectador des de la graderia sud ‘Mario Kempes’ es va dirigir al jugador Nº20 del Reial Madrid C.F. Do Vinicius José D’Oliveira Do Nascimiento cridant-li: ‘Mono, mono’ pel que es va activar el protocol de racisme, avisant al delegat de camp perquè feren el corresponent avís per megafonia. L’encontre es va detendre fins que aquest anunci es va emetre per la megafonia de l’estadi”.

Minuts més tard de la publicació de l’acta arbitral redactada per de Burgos Bengoechea, aquest va accedir a modificar-la i va afegir a ella els insults i expressions que va dedicar una part de l’afició al jugador brasiler del Reial Madrid. Aquesta mateixa acta no recull en cap apartat les declaracions de Ancelotti, ni els gestos que Vinicius va articular a tot l’estadi.

En el precís instant en el qual l’acta es fa pública, tots els mitjans i tots els aficionats es van quedar sorpresos perquè l’àrbitre no havia descrit l’acció que va paralitzar el partit durant més de deu minuts i que va haver de tindre intervenció policial en la Graderia Mario Alberto Kempes de Mestalla sobre el minut 73 de partit.

Els aficionats que van insultar i van expressar actituds racistes contra Vinicius han sigut expulsats de Mestalla per a tota la vida i no podran tornar al camp a veure un altre partit.