ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La parella Diakhaby-Mosquera es consolida i la defensa del València s’enfortix

Per Joan Marc García · 21 Febrer, 2024

El València ha recuperat la solidesa en la seua línia defensiva amb el retorn de Mouctar Diakhaby, que va estar a la Copa d’Àfrica. El central no va estar disponible front el Cartagena, Cadis, Celta de Vigo, Athletic Club, Atlètic de Madrid i Almeria. A Baraja no li ha quedat una altra que pensar que és el seu reforç d’hivern, perquè el director esportiu, Miguel Ángel Corona, ja va explicar que amb el rendiment de Mosquera i el retorn de Diakhaby, no consideraven que fora necessari incorporar un altre central.

Amb tot açò, l’africà va tornar a l’onze titular dissabte passat a Mestalla front el Sevilla, dos mesos després, acompanyant a Cristhian Mosquera, la qual cosa va resultar en una sensació de millora en el rendiment defensiu de l’equip.

Amb l’eixida mencionada de Paulista, Baraja amb només compta amb tres jugadors del primer equip per a ocupar el centre de la defensa. A més la marxa de Tárrega al Valladolid va propiciar l’ascens de Yarek com a quart central.

El jove de Polinyà del Xúquer no ha tingut oportunitat de jugar des de la Copa del Rei, i Baraja va optar per donar-li entrada a Cenk a Mestalla front l’Almeria i a Gran Canària. Amb ell, el València CF va aconseguir els tres punts contra l’Almeria i va caure derrotat en la visita a Las Palmas. Dissabte passat, el València CF va tornar a deixar la seua porteria imbatuda després d’un mes, sent l’última ocasió contra l’Athletic Club el 20 de gener, amb Paulista junt a Mosquera.

Mosquera i Diakhaby han registrat tres partits sense encaixar, i amb la marxa de Paulista, tot fa apuntar a que, si no hi ha ninguna lesió o sanció, la parella formada per l’internacional amb Guinea i el jove jugador d’Alacant, és l’elegida pel Pipo per a la seua defensa.