ACTUALITAT  

La mort evitable d’Emma per peritonitis

Per Blanquinegres · 11 Febrer, 2023

Emma Martínez Gascón va morir la matinada del passat dilluns a l’Hospital Clínic de València. Tenia 12 anys. La xiqueta portava una setmana amb forts dolors abdominals, acompanyats de vòmits i febre. Va morir a causa d’una peritonitis purulenta, que va derivar en una infecció de la sang, segons li van comunicar al pare, Ramón Martínez, des del centre sanitari.

La Conselleria de Sanitat ha obert una investigació després de la mort per peritonitis d’una xiqueta de 12 anys, veïna de Xèrica (Castelló), després que els seus pares la portaren en diverses ocasions al centre de salut de Viver i a l’Hospital de Sagunt (València), de referència en l’àrea, sense que li  detectaren ni practicaren proves per al diagnòstic, segons denúncia la família.

Emma era una gran aficionada al València C.F i acudia diverses vegades durant la temporada a veure els partits del seu estimat equip. A la foto, cedida per la família Martínez Gascón, Emma es troba a les portes de Mestalla, l’estadi del València, club del qual era gran seguidora.

Tant la família, com el veïnat de Xèrica i dels pobles del costat s’han mostrat consternats. L’avi d’Emma, trencat de dolor, ha pregat davant dels mitjans que “açò no li passe mai més a ningú” i ha admés estar atònit perquè negligències com aquesta continuen passant en l’actualitat. També ha dit que han rebut una resposta correcta per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la qual han mantingut contacte aquesta setmana, però demanen responsabilitats. En aquest sentit, el pare d’Emma ha assenyalat que el conseller Miguel Mínguez ha parlat amb ell per a reunir-se pròximament.

Entre plors, la mare d’Emma ha insistit que cap dels centres de salut als quals van dur la menuda li feren tan sols una anàlisi amb la qual s’haguera pogut detectar la malaltia. “Era una xiqueta que feia cinc anys que no anava al metge”, per tant, “si hi anava amb greus dolors d’estómac no era per res”, ha remarcat.

La versió de la Generalitat

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, ha confirmat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que, “com no pot ser d’una altra manera”, la Conselleria de Sanitat ha obert una investigació per a “esclarir els fets” de la defunció de la menor.

Després de mostrar el condol del Consell a la família, Mas ha explicat que el director gerent de l’Hospital de Sagunt ja s’ha posat en contacte i a la disposició de la família per a “col·laborar en tot el que siga necessari”.

Sanitat investiga la mort per peritonitis d’una xiqueta de Xèrica després de diverses visites a l’ambulatori i hospital. Segons informacions publicades, la família ha denunciat públicament una negligència i estudia presentar una denúncia pel succeït. Els pares expliquen que la xiqueta es trobava malament i tenia dolor abdominal però en dos vegades seguides en el centre de salut la van enviar a casa, malgrat que la mare relatava antecedents familiars d’apendicitis.

El València exposa el seu dol

El València ha fet públic un missatge a través de les seues xarxes socials en Twitter on ha expressat el següent: “En aquest moment els veïns de Xèrica recorden a la seua veïna Emma. El València CF vol sumar-se al record per la pèrdua d’aquesta jove valencianista i manar nostres més sinceres condolences i el nostre afecte als seus familiars, amics i veïns”

El València ha estat este matí en l’homenatge i en el minut de silenci. En l’acte Inma Ibañez ha representat al club i ha entregat un ram de flors a la família.