+  ACTUALITAT  

La Lliga ven els drets televisius nacionals per valor de 600 milions

Per Blanquinegres · 11 Juliol, 2015

La venta centralitzada dels drets econòmics televisius del futbol espanyol continua amb pas ferm i cada volta més esclarida. La LFP ha arribat a un acord amb Telefónica per, a canvi de 600 milions d’euros, els drets nacionals dels permís de televisar el futbol a Espanya.

Des de la centralització de la venda dels drets televisius, la Lliga busca copiar un model en el que poder traure profit per 2. És a dir, vendre una part a un operador espanyol, en este cas, Telefónica i vendre la segona part a altre operador televisiu que projecte la imatge del futbol espanyol a l’exterior, l’estranger. Uns drets internacionals que tot fa indicar que seran adquirits per Mediapro.

Les dades econòmiques quasi definitives i estipulades al Reial Decret signat entre la LFP i el CSD marquen la venda del futbol al nostre país per 1.000 milions d’€. D’estos mil, 600 son el paquet adquirit per Telefónica i els 400 restants, a priori, seran adquirits per Mediapro per tal de distribuir les imatges cap al món.

En interès blanquinegre, esta venda comporta un augment considerable dels drets del de Mestalla. La venda per mil milions, fa al VCF pujar els ingressos en este apartat vora 15 milions d’euros. Dels 48 milions de l’antic contracte es passaria als 65 quilos, assegurats, a falta de la part corresponent als drets internacionals encara amb les negociacions obertes i que podria elevar la suma total del diner a percebre. Definitivament, este plus econòmic ajudaria al Club valencianista a menejar-se amb més força dins del mercat de fitxatges.