ACTUALITAT  

La Lliga es planteja jugar en estiu i fer una pretemporada de dos setmanes

Per Xema Tarazona · 27 Març, 2020

La Lliga s’ha plantejat jugar al llarg de l’estiu a causa de l’extensió del període FIFA fins el 30 de juny. A més, els diferents equips disposaran de entre 10 i 15 dies per a fer una ‘mini’ pretemporada, segons ha informat Isaac Fouto.

A més, la idea que té l’organisme presidit per Javier Tebas és començar més tard la temporada 20/21, la qual comptaria amb menys ‘dates FIFA’ (partits de seleccions), futbol en Nadal i més jornades entre setmana.

Visió de Mediapro

Jaume Roures, responsable de Mediapro, que té el drets televisius de La Lliga també està pendent de l’evolució del COVID19 i la decisió que puga prendre La Lliga. Explica que la paralització de la competició ja està suposant una greu crisi econòmica, que pot agreujar-se si no es repren.

No obstant, a un programa de ràdio en RAC1, va assenyalar que “els únics calendaris viables són els que porten a acabar més enllà de juny. Això no ha de ser un problema, és una situació de força major. Si els contractes no acaben, els futbolistes no cobren. Seran els primers interessats a acabar quan siga”.

A més, el reponsable de Mediapro va assegurar que el més important ara mateix és “acabar la temporada”. Així, va afegir que “no és tan important saber quan començarà la temporada que ve. Si no s’acaba aquesta temporada, es perdrà el 30% dels ingressos, el futbol europeu perdria més de 7.000 milions d’euros. El futbol no s’ho pot permetre”.

Finalment, va insistir en que ”si no s’acaba alguna competició, s’haurà de renegociar el contracte i aplicar la proporcionalitat del que ha jugat i el que no. Però aquest és l’escenari menys possible, tots estan interessats en que acabe la temporada”.