ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La Lliga acorda amb CVC la injecció de 2700 milions d’euros en la competició i els clubs

Per Blanquinegres · 04 Agost, 2021

La Lliga acaba de fer oficial l’acord amb el fons d’inversió internacional CVC per a injectar 2700 milions d’euros en la competició espanyola. És a dir, CVC tindrà una participació del 10% del capital, en un acord que beneficiarà els interessos de la Lliga, dels clubs i del propi fons.

En el comunicat oficial, La Lliga confirma que “mantindrà intactes d’aquesta nova societat les seues competències esportives i d’organització i de gestió de la comercialització dels drets audiovisuals” i que l’objectiu amb aquest acord és el de “continuar la transformació cap a una companyia global de entretenimento digital, enfortint la competició i transformant l’experiència dels aficionats”.

A més, també afirma que els diners aportats per CVC es “concentraràn directament en un 90% en els Clubs, incloent també futbol femení, futbol semi-professional i no professional de la mà de la Real Federació Espanyola de Futbol i en el Consell Superior d’Esports”, i creuen que això ajudarà a crear una “marca Espanya“, més ocupació en el sector i una major atracció del talent.

El 15%, destinat als jugadors

Així mateix, Marca indica que el 15% de la inversió es destinarà de manera directa a la confecció de les plantilles dels respectius equips, mentre que la resta estarà relacionada amb les millores en les infraestructures dels equips. Aquest citat percentatge es repartirà en una mitjana dels ingressos de televisió de les últimes set temporades.

El València CF, un dels grans beneficiats

Per part seua, el València CF serà un dels grans beneficiats amb aquest acord. Segons informa el periodista Héctor Gómez en Golsmedia, el club de Mestalla podrà rebre els diners necessaris per a pagar les fitxes de tots els futbolistes i, sobretot, per a inscriure a Omar Alderete. A més, tindrà marge de maniobra per a poder incorporar a algun futbolista més.