ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La Intel·ligència Artificial té clar els tres equips que descendiran

Per Alex Alfaro · 20 Maig, 2023

DAZN ha fet el seu propi judici del descens en LaLiga de la temporada 2022-23. Després de més de 10.000 simulacions del súperordinador de la plataforma digital, prediu el descens de l’Espanyol (amb un 84,11% de probabilitats) i del Reial Valladolid (amb un 35,27%) al costat del ja relegat Elx. Per altre costat, està el València (amb un 8,36% de probabilitats de descendir), Almeria (13,03%), Cadis (24,54%) i Getafe (33,16%) aconseguirien la permanència en la màxima categoria del futbol espanyol.

L’eina calcula les possibilitats dels equips d’aconseguir els seus objectius a través de les dades d’Opta, amb una simulació de les tres jornades de lliga restants, amb més de 10.000 repeticions, tenint en compte, entre altres variables, l’històric dels equips, el moment de forma o el calendari pendent de disputar, i cada gol, targeta o lesió.

D’aquesta manera, el súperordinador dona al València de Rubén Baraja com a favorit en la lluita per la permanència, malgrat que encara ha d’enfrontar-se a equips de la talla de Reial Madrid i Betis. Mentre que l’Espanyol de Luis García i el Reial Valladolid de Paulo Pezzolano serien els que acompanyarien a l’Elx a Segona Divisió. Tot això, sota els criteris de DAZN i les dades d’Opta.