ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El supercomputador d’Opta prediu les possibilitats del València de jugar en Europa la pròxima temporada

Per Joan Marc García · 23 Març, 2024

Rubén Baraja va acabar satisfet amb “l’esperit” mostrat pels seus jugadors en La Ceràmica el passat diumenge. Malgrat la derrota davant el Vila-real, el tècnic va veure brots verds del seu equip lluny de Mestalla. Malgrat la millora, el València és un altre a quilòmetres de la seua fortalesa. Fora de casa pateix molt, tant que és un dels pitjors equips de Primera com a visitant després de sumar només 12 punts dels 42 que s’han posat en joc.

El València només ha guanyat tres partits com a visitant aquesta temporada. També ha empatat tres duels i ha collit huit derrotes. L’equip de Baraja va aconseguir els tres punts en el Pizjuán, a Cadis i a Vallecas. Eixe llast li ha allunyat un poc de la lluita per les places europees perquè a Mestalla l’equip rendeix molt bé.

Malgrat el recent revés en La Ceràmica, que intensifica un poc més la lluita en la part alta, l’equip de Mestalla manté una sòlida posició amb 40 punts (amb un partit pendent) i segueix depenent de sí mateix per a assegurar un lloc en competicions europees en la pròxima temporada. No obstant això, el supercomputador d’Opta no ho considera com el favorit en aquesta contesa, que es preveu que es prolongarà fins al final del campionat.

Els percentatges d’acabar sext a LaLiga segons el supercomputador d’Opta

  1. Reial Societat: 71,7%
  2. Betis: 10,6%
  3. València: 8,6%
  4. Villarreal: 1,2%
  5. Getafe: 1,7%

Cal assenyalar que si l’Athletic Club triomfa en la final de la Copa del Rei enfront del Mallorca, on es presumeix com el favorit, la setena posició en LaLiga atorgarà l’accés a la fase prèvia de la UEFA Conference League. Considerant això, aquestes són les probabilitats que atorga el supercomputador al València CF d’assegurar eixa posició:

  1. Reial Societat: 15,7%
  2. Betis: 32,1%
  3. València: 28,6%
  4. Villarreal : 9,3%
  5. Getafe : 8%