ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La fortuna que ha guanyat Amadeo Salvo amb la seua empresa

Per Blanquinegres · 05 Juny, 2024

Amadeo Salvo Lillo (València, 1967), va ser el president que sempre quedarà assenyalat en la història com el que va permetre la venda del València C.F a Peter Lim sense cap tipus de garantia o seguretat que obligara a Meriton a complir amb els seus compromisos, com és el cas de la finalització del Nou Mestalla.

No obstant això, i a pesar que Lim era l’única oferta que li permetia seguir en el càrrec, va haver de dimitir l’1 de juliol de 2015 després de grans discrepàncies amb Meriton.

Ara en el futbol la seua gestió no està aportant grans èxits a l’Eivissa, que es manté en Primera RFEF. No obstant això, Amadeo Salvo encara manté un percentatge important a nivell accionarial de la seua empresa familiar, Power Electronics.

En este sentit, ja s’han conegut els beneficis que en 2023 arriben als 136,5 milions d’euros, enfront dels 23,6 de l’any 2022. És a dir, multipliquen per sis els seus guanys. D’aquesta manera, la seua xifra de negoci se situa ja en 1108 milions.

El benefici ha permés que la família Salvo aprove uns dividends de 31,75 milions, segons reflecteixen els seus comptes. A més d’Amadeo Salvo, en la direcció també es troben les seues uns altres dos germans: Abelardo i David.

Respecte als dividends, l’any passat es van poder embutxacar 15 milions. És a dir, els accionistes es van poder repartir en dos anys més de 46 milions, mantenint Amadeo Salvo el 33% de l’empresa, mateix percentatge que la resta de germans. D’esta manera, la part proporcional que s’emportaria l’expresident del València C.F seria d’al voltant de 15 milions.