ACTUALITAT  

La Fiscalia denunciarà al FC Barcelona per corrupció continuada

Per Alejandro Fernandez · 07 Març, 2023

La Fiscalia denunciarà finalment al FC Barcelona pels pagaments milionaris del conjunt català al qual fora vicepresident del Comité Tècnic d’Àrbitres entre 1994 i 2018. Les acusacions seran per corrupció en els negocis, delicte que va entrar en vigor en 2010 de manera penal.

La investigació de la Fiscalia va començar al maig de 2022 per presumptes irregularitats fiscals realitzades per Negreira i la denúncia recollirà totes les conclusions que han format els agents del Cos Nacional de Policia.

La pròpia Fiscalia ha contemplat que el delicte siga en la seua modalitat continuada, ja que els pagaments es van realitzar de manera ininterrompuda des de 2001 fins a juny de 2018, quan Josep María Bartomeu i el seu equip van decidir finalitzar aquesta relació.

La fi d’estes pràctiques va desencadenar en les protestes de Negreira, qui va amenaçar amb carregar contra tots els presidents del Barcelona amb els quals havia mantingut aquestes relacions, com Joan Gaspart, Joan Laporta, Sandro Rosell i Bartomeu.

La investigació es va centrar en la quantitat de diners en efectiu que retirava Negreira, la procedència dels diners de la seua empresa i la suma de tots els diners enviats des de 2001. S’estima que la denúncia es formalitze demà dimecres, i el jutjat decidirà si l’admetrà a tràmit.