ACTUALITAT  

La FIFA rebutja les condicions proposades pel València per a firmar la documentació del Mundial 2030

Per Joan Marc García · 23 Abril, 2024

Les possibilitats de que València sigua seu del Mundial 2030 estè en gran risc des de fa temps. Encara que l’RFEF sosté que València no està fora de consideració i que les opcions seguixen obertes fins que una de les parts es retire, el València no ha completat la documentació necessària, especialment el contracte “Stadium Authority”, que hauria d’haver-se entregat abans del 31 de març.

El club va justificar la seua decisió de no firmar el contracte degut a la falta de llicències i aprovacions urbanístiques, argumentant que això els exposaria a sancions econòmiques si l’estadi no estiguera acabat per a 2030. Encara que el València va oferir firmar la documentació exigida per la FIFA, va proposar agregar clàusules que rescindirien el contracte si les llicències i aprovacions urbanístiques no es rebien a temps.

Maria José Català, alcaldessa de la ciutat, va valorar este moviment com a “positiu”, encara que va aclarir que no podia pronunciar-se sobre els assumptes de competència de la FIFA.

No obstant això, segons ha pogut saber Blanquinegres, fonts oficials de la RFEF han revelat que la FIFA no ha acceptat les modificacions proposades pel club de Mestalla. Segons les directrius de la FIFA, en esta etapa, no s’acceptaran modificacions en els documents, que han de ser enviats firmats sense alteracions per part de la candidatura.

Amb la recent decisió del Tribunal Superior de Justícia a favor de la Generalitat, argumentant que l’ATE ha caducat, el procés entra en un moment crucial. Encara que l’Ajuntament va prometre les llicències de construcció per a abril, el València, fins al moment, ha condicionat la represa de les obres a l’aprovació de les aprovacions urbanístiques, un suport del qual Català encara no disposa.