ACTUALITAT  SOCIAL  

La FIFA anuncia el nou format del Mundial a partir de 2026

Per Joan Marc García · 15 Març, 2023

El Consell de la FIFA va aprovar aquest dimarts a Kigali, Rwanda,  un canvi de format per a la Copa del Món a partir del 2026, la primera a comptar amb 48 seleccions en lloc de les 32 actuals. També tindrà lloc una extensió de jornada. Hi haurà 104 partits en lloc dels 64 anteriors i el torneig tindrà una duració de 39 dies.

La FIFA ha optat per una significant expansió i més durada en el temps. La idea inicial era la de dur a terme grups de 3, en la que el número de partits hauria estat en 80. No obstant, el màxim organisme ha considerat que l’al·licient de la darrera jornada en grups de quatre té un major interés en comparació amb jornades finals de grups de tres, en què seria més senzill trobar partits en el que el resultat convinguera a dos equips, deixant fora de l’equació al tercer.

Per tant, el format serà la mateix que fins ara però amb 12 grups en lloc de 8, on els dos primers de cada grup juntament amb els vuit millors tercers es classificaran per a setzens de final. Segons la FIFA, este format “redueix el risc de col·lusió, garanteix que totes les seleccions disputen un mínim de tres partits i proporciona un temps de descans equilibrat entre els equips contendents”. El Mundial 2026 d’Estats Units, Canadà i Mèxic serà el primer Mundial amb 48 seleccions. A més, també serà el primer Mundial de la història celebrat en 3 països diferents.